RS 3D printer

Vi testar en billigare skrivare för att kunna få möjlighet mer användning av 3D-teknik i skolor. Denna heter RS 3D Printer och kostar mellan 5000 och 6000 kronor.

Själva hårdvaran är smidig och ger ett bra första intryck med mycket småsaker med som pincett, avbitartång och andra verktyg som behövs.

Installation av mjukvara (som följde med på SD-kortet som kom med) är en av de krångligaste jag varit med om med en massa specialfixar för att få igång den. Det känns inte alls användarvänligt tyvärr. Det måste vi kolla mer på om det ska vara möjligt att smidigt placera skrivaren i skolmiljö.

Mjukvaran är dessutom inte alls lika lätt och trevlig som Makerbots MakerBot Desktop. Den känns väldigt teknisk och är inte alls smidig att flytta runt eller skala sina utskrifter. Dessutom måste skrivaren kalibreras via samma mjukvara på ett ganska tekniskt och inte speciellt användarvänigt sätt. Man fick följa manualen slaviskt för att inte göra fel!

Men nu är första utskriften igång och den gör sitt jobb!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *