Hultsfreds Makerspace

Den 15 september slår vi upp portarna till vårt alldeles egna Makerspace Hultsfred. Vårt makerspace kommer att ligga i anslutning till Hultsfreds gymnasium. Här kommer man kunna mötas över både språk och åldersgränserna. Vårt Makerspace kommer att bli vårt hjärta och en kreativ plats där man kan skapa, skapa och skapa med hjälp av datorer och digital teknik. Här kommer att finnas möjligheter att programmera, 3D-printa, visualisera, designa och testa den nyaste tekniken i samhället.

Under skoldagarna kommer skolorna och förskolorna att kunna nyttja lokalen för sin undervisning och under vissa kvällar kommer man att ha öppet med vissa teman. Dessa teman skulle kunna vara exempelvis webbdesign, spelprogrammering, cad, 3D-printing mm.

Som partner har vi med oss Swerea IVF som står för expertisen när det gäller 3D-printing. Lokala företag backar också upp och har möjlighet att ge eleverna riktiga uppgifter från näringslivet att lösa.

Vi ser oerhört mycket fram mot att detta blir en mötesplats där man kan mötas över språk-, ålders- och könsgränserna och ge varandra idéer och skapa tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *