Ett Makerspace tar form

Det kan väl inte ha undgått någon att vi i Hultsfred håller på att få vårt alldeles egna Makerspace. Här kan alla åldrar mötas och vara kreativa och skapa saker tillsammans. Här kommer man att kunna 3D-printa, programmera, visualisera, designa och skapa. Endast fantasin sätter gränser för vad man kommer kunna använda vår yta till. Under skoldagarna kommer lärare och elever från Hultsfreds alla stadier att kunna nyttja denna teknikfyllda yta för att lära sig om och fördjupa sig i digitaliseringens möjligheter. Ett samarbete med Swerea IVF och våra lokala företag gör att våra äldre elever kommer att kunna få jobba med verkliga uppgifter samt ha tillgång till experter inom 3D-området via Swerea IVF. Men teknik och programmering för alla åldrar kommer att finnas. Planerat invigningsdatum är 16 september och just nu är det rivning och ombyggnation som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *