BETT 2017

Makerspace är nu i London och bevakar nyheter inom teknik och skola! Vi känner igen mycket av det som vi redan har på Makerspace Hultsfred. Men vi tar med oss en massa idéer hem som kommer dyka upp som nyheter under våren.

Det som är den tydligaste trenden på årets gigantiska mässa är VR-glasögon! De är överallt från olika leverantörer med olika koncept och innehåll. De som vi kikade närmare på idag var ett par som varken kräver dator eller mobiltelefon för att fungera.

VR-glasögon som klarar sig utan dator eller mobiltelefon.

En annan trend som fortsätter växa är touch-skärmar i olika former och storlekar. Allt från gigantiska whiteboards till touch-golv. Här är en bild på ett touch-golv där man kan rita på golvet med en penna för att styra det som är på skärmen. Denna fungerar som en vanlig dator och går alltså att använda med vanliga program och spel.

Enkel touch-skärm på golvet.

Även i år finns det hur många robot- och programmerings-kit som helst, där micro:bit är en av det stora som även vi i Hultsfred kommer fortsätta att satsa på. Det finns många exempel på riktiga Makerspace-projekt i olika former som vi kommer ta med oss mycket inspiration ifrån.

Exempel på projekt vi kan ta med oss hem till Hultsfred.

3D-skrivare tar lite mindre plats i år även om de dyker upp lite här och där, men det är mer fokus på hur man får in det i skolan på olika sätt än på något nytt inom additiv teknik. Detta är från en föreläsning som handlade om hur man kan skriva ut egendesignade propellrar och sedan enkelt mäta och jämföra för att se vilken propeller som genererar el bäst.

Praktiskt exempel på vad man kan använda en 3D-skrivare till i skolan.

Håll ögonen öppna och följ denna blogg för att vara med när våra nyheter kommer. Som sagt mycket idéer som vi vill förverkliga, men även en del ny teknik som kanske kan dyka upp i Hultsfred under våren.

Och självklart finns Hultsfred på kartan även här! Under en av föreläsningarna på Nordic@BETT så nämndes Hultsfreds gymnasium när de pratade om en framtidsspaning om att Makerspaces kommer dyka upp mer och mer framöver. Bilden är tagen på föreläsningen här i London, men är ju såklart ursprungligen tagen i Makerspace Hultsfred.

Makerspace Hultsfred syns och hörs på Nordic@BETT

Se även Johan Klavins dagliga Sways via de här länkarna:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *